Vara și bolile câinilor: ce să știi

Vara aduce o serie de provocări pentru sănătatea și bunăstarea câinilor noștri. Temperaturile ridicate, expunerea la diferite factori de mediu și anumite probleme specifice sezonului pot influența starea de sănătate a animalelor de companie. Iată ce trebuie să știi pentru a-ți proteja câinele în timpul verii.

1. Supraîncălzirea și Insolația

Câinii pot suferi de supraîncălzire și insolație în timpul verii, mai ales în zilele toride. Este crucial să le oferiți acces constant la apă proaspătă și să le asigurați un loc umbros sau aerisit în timpul zilelor caniculare. Evitați plimbările în orele de vârf ale căldurii și protejați-le lăbuțelele de suprafața fierbinte a terenului.

2. Paraziți și Boli Specifice Vremii Calde

Vara poate aduce o creștere a paraziților, cum ar fi puricii, căpușele sau diferite tipuri de viermi. Protejați câinele împotriva acestor paraziți folosind produse recomandate de medicul veterinar. De asemenea, anumite boli, precum leishmanioza sau giardiaza, pot fi mai prevalente în timpul sezonului cald.

3. Protecția Picioarelor și a Blănii

Suprafața fierbinte poate arde tampoanele lăbuțelor câinelui. Evitați plimbările pe asfalt fierbinte și puneți la încercare o regulă simplă: dacă nu puteți sta desculți pe suprafața respectivă, nici câinele nu ar trebui să o facă. De asemenea, un tuns scurt al blănii poate oferi un plus de confort în zilele toride.

4. Hidratarea Corespunzătoare și Activitățile în Aer Liber

Asigurați-vă că câinele are mereu acces la apă proaspătă și că este hidratat corespunzător în timpul activităților în aer liber. Planificați plimbări sau jocuri în orele mai răcoroase ale dimineții sau serii, pentru a evita expunerea la căldura excesivă.

5. Vizite Regulate la Medicul Veterinar

Vizitele regulate la medicul veterinar în timpul verii sunt esențiale pentru a identifica și trata orice problemă de sănătate cât mai devreme posibil.

Este important să fii conștient de necesitățile specifice ale câinelui tău în timpul verii și să iei măsuri pentru a-i asigura confortul și siguranța în această perioadă.

You May Also Like

About the Author: Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *